2 kommentarer

 1. Ikke kommentar til aktuelle sak, men har et spørsmål dere kanskje kan svare på.
  Ble spurt av en eldre gardbruker på Fimland i Naustdal, morener på Jubrauta, kommet med isen via Trodalen og Angedalen ? År tilbake mener han at det kom studenter fra Bergen for læring om disse morenene. Noen som vet om dette og event. skriftlige rapporter ? Mvh Hans amatør.

  1. Hei Hans
   Ut i fra karttjenesten til NGU (Løsmassekart) ser det ut som det ved Jubrauta er breelv avsetninger (avsatt av breens smeltevannselver) , mens det lenger inn i Trodalen mot Trodalsvannet er sidemorener (avsatt ved opphold i breens bevegelse langs sidene) , ved blant annet Skaflestadstøl og Kalvegjerdet/Reinene. Disse er avsatt altså med isen, mest sannsynlig da den lå i Trodalen som du foreslår. Ser Angedalen ligger noe lavere, så vanskelig å si bevegelsesretningen til denne. Håper svaret var godt nok.

   Andreas

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *