Fjellkjeder med Haakon Fossen

Et fjell reflekterer mange geologiske prosesser og er et slående bevis på at jordens tektoniske plater beveger på seg. Fjellkjedebygging kalles orogenese, og foregår der to tektoniske plater beveger seg mot hverandre, som i Andesfjellene og Himalaya. Hva skiller disse to fjellkjedene fra hverandre? Hvordan vet vi at vi hadde en fjellkjede i Norge for 420 millioner år siden? Og hvorfor har vi egentlig fjell i Norge? Ukens gjest er Haakon Fossen. Han var som ung student usikker på om han var flink nok til å studere geologi, men endte opp med å bli en internasjonal anerkjent professor og strukturgeolog. I tillegg til å snakke om fjellkjeder skal vi i sesongens siste episode gå gjennom en imponerende og innholdsrik karriere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *