Mineraler for det grønne skiftet med Tom Heldal

Et grønt skifte med mer avansert teknologi vil øke behovet for mineraler og metaller, som utvinnes gjennom gruvedrift. Hvilke metaller er det behov for? Hvordan spiller krig og pandemi inn på utviklingen? Og hva er Norge sin rolle? Dette får du svar på i ukens episode der temaet er mineraler for det grønne skiftet. Ukens gjest er Tom Heldal, som er forsker ved Norges Geologiske Undersøkelse (NGU), og som jobbet mye med “grønne mineraler” da han var avdelingsdirektør ved NGU i 8 år. Han har en lang og innholdsrik karriere innenfor bergindustrien, noe han fikk Norsk Bergforening sin høyeste utmerkelse for, Bergmannstaven. Denne fikk han senere samme dag som denne episoden ble spilt inn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *