Geologer på jobb (4:6) med Ole Martinsen fra Equinor

Fra 1960-tallet drev Norsk Hydro med olje- og gass leting, og i 1972 ble Statoil opprettet. Over de siste 50 årene har selskapet utviklet seg som ledende på norsk sokkel sammen med den norske oljeindustrien. I 2018 endret selskapet navn til Equinor. For i tillegg til å være en av verdens største leverandører av olje og gass, vil Equinor gjenspeile utvikling og identitet for framtidige generasjoner ved å være et bredt energiselskap med vekst også i fornybar energi og nye karbonfrie verdikjeder. Geologisk kompetanse har vært helt sentral i utviklingen av oljeindustrien over disse tiårene, og står igjen sentralt i overgangen til grønnere energiformer. Ukens gjest, Ole Martinsen, har hatt mange ulike roller i selskapet i snart 30 år. I ukens episode snakker vi blant annet om geologisk kompetanse i energiomstillingen, karbonfangst- og lagring, havvind og Equinor sine klimaambisjoner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *